Oe-Wein firmalogo
Historien bag

Weinkellerei Lenz Moser

Navnet Lenz Moser er uløseligt forbundet med Østrigs vinavl. Vinkælderen i Rohrendorf bei Krems, hvis første dokumentaromtale går tilbage til 1040, betragtes som udgangspunktet for vigtige impulser til dyrkning af østrigsk vinkultur.


Siden 1849 har Weinkellerei Lenz Moser bestræbt sig på at opretholde østrigsk vinkultur. "Lenz Mosers Hochkultur" blev også til her, hvilket revolutionerede vinavl i 1950'erne.


Disse og mange andre banebrydende handlinger gjorde Weinkellerei Lenz Moser til det, hvad det er i dag, nemlig markedsleder på det østrigske kvalitetsvinmarked. Og som en vigtig eksportør af østrigsk kvalitetsvin på flasker bringer Lenz Moser Østrigs vinkultur til mange lande rundt omkring i verden.

Prof. Lenz Moser

Premium vingårde

Det er velkendt, at vinkvalitet skabes i vinmarkerne. Derfor er det især vigtigt for Weinkellerei Lenz Moser at få erfaring med optimal forvaltning af vinmarkerne i de to premium vingårde.


Schlossweingut Souveräner Malteser Ritterorden

Slottet og vinmarkerne ligger i vindyrkningsregionen Weinviertel, som ligger ca. 70 kilometer nordvest for Wien i en lille dal kaldet ”Mailberg-dalen”. Weinkellerei Lenz Moser har her dyrket de ca. 50 hektar vinmarker siden 1969. Mailberger-jordene producerer udtryksfulde hvidvine såvel som kraftige rødvine, der lagres i barriques, såsom den fremragende Cuvée Kommende Mailberg.


Weingut Klosterkeller Siegendorf

Den lille by Siegendorf, som ligger ca. 60 kilometer syd for Wien i vindyrkningssregionen Leithaberg, blev først nævnt i et dokument i 1254. Weinkellerei Lenz Moser har her dyrket de ca. 24 hektar vinmarker siden 1988. Weingut Klosterkeller Siegendorf er især kendt for sine fremragende rødvine, især flagskibsblandingen O'Dora.

Gutsweine

Vinkælderen

Vinkælderen hos Lenz Moser, hvis dokumentariske omtale går tilbage til år 1040, udgør Weinkellerei Lenz Moser's hjerte.


Små franske barrique-tønder, store tønder af træ med et fyldvolumen på omkring 10.000 liter op til en gigantisk 1.000-Eimertønde (fyldningsvolumen på 56.589 liter) pryder vinkælderen i Rohrendorfer. Trætønder har altid været meget vigtige for Weinkellerei Lenz Moser. Allerede i 1978 begyndte man som et af de første østrigske vinhuse at opbevare rødvin på 225 liters barrique-tønder. Siden da er antallet af trætønder steget kontinuerligt.


I vinkælderen, der blev gravet ned i loess-skråningen, er der et specielt mikroklima. Det har en konstant temperatur på omkring 15°C året rundt. Regnen sørger for den nødvendige fugtighed. Disse egenskaber skaber optimale betingelser for opbevaring og modning af topkvalitetsvine.

Barrique-tønder
Vin-museum
1000-eimer fass

Har du nogen spørgsmål?


Kontakt os gerne via nedenstående muligheder.

Oe-Wein-firmalogo